Forside

 

Herrer I

- Spillere
- Kamper
- Referat
- Tabell
- Poeng
- Verstinger
- Oppmøte
 

Herrer II

- Spillere
- Kamper
- Referat
- Tabell
- Poeng
- Verstinger
- Oppmøte
 

Damer

- Spillere
- Kamper
- Referat
- Tabell
- Poeng
- Verstinger
- Adel
 

Div

- Gjestebok
- Mail
 
 
 

 

 
 

 

Kampreferat

 

Bærums Verk 2- Dverg 5-8 (1-3, 4-1, 0-4)

Fortjent seier mot bærumsbøndene

Dvergs lag: Eirik A – Henrik, Anders – Kjetil, Eirik H – Kai, Mads, Casper – Even, Ole, Thomas

 

Det var ikke mye mer enn æren å spille om for noen av lagene, da Bærums Verk på forhånd var sikret ny kontrakt, og Dverg var uten teoretisk mulighet til å hente hjem seriegullet. Dette betydde at Bærums Verk lot noen av førstelagsspillerne få spille golf istedenfor innebandy. Dessverre var det ikke alle blant nevnte førstelagsspillere som hadde blitt med på golf skulle det vise seg… 

Første periode begynner med at distinkt dvergpress, og etter flere store sjanser i løpet av kampens første minutter plaffer Casper inn en retur og det står fortjent 0-1. Tre minutter senere utlikner Bærum mot spillets gang, da en løs pasning forlenges i krysset fra kloss hold. Imidlertid har spillet hardnet til, og Bærums Verk pådrar seg flere utvisninger. Dette utnyttes fra de kortvokstes side. Først føyser Mads inn 1-2 på halvspretten etter at Thomas fileterer bærumsforsvaret med en knivskarp pasning. Så er ungfolen fra Bjølsen frampå igjen i nytt powerplay etter 15 minutter og plasserer et skudd i krysset fra nær død vinkel.
Andre periode begynner der den forrige slapp, og etter tre minutters spill pirker Casper inn en retur og bokfører sitt andre for dagen. Det ser nå meget lyst ut for Dverg med tanke på poeng, men så snur kampen etter en kontroversiell situasjon bare minuttet senere: En bærumsspiller klasker ballen rett i nettet i brysthøyde og dommerne, som opplagt ikke har sett situasjonen, godkjenner målet. I rask rekkefølge fortsetter miséren for de kortvokste, da Bærums Verk scorer ytterligere tre ganger i i det 11. og det 12. minutt. Dverg tar time-out, og klarer å demme opp ut perioden.
Tredje periode begynner heldigvis på best mulig måte. Et drøyt minutt etter nedlslepp setter Mads inn sitt tredje for dagen etter pass fra Kai, og etter to minutter melder endelig den andre rekka seg på og Thomas setter inn et velplassert langskudd nede i keepers høyre hjørne. Kampen er altså snudd på hodet igjen. Matchen står nå og vipper, og begge lag produserer flere store sjanser uten at det blir tellende resultat. I tillegg blir dommerne tvunget til å gi rekke utvisniger, da flere bærumsbøndene går altfor hardt, sent eller direkte stygt inn taklingene. Særlig utmerker Bærums pannebåndprimadonna #29 seg. Etter å ha brukt kampen til syting på dommerne og albuer på motspillerne, tenner spilleren nå skikkelig til. Først pådrar han seg to minutter for hardt spill da kaster seg inn i Henrik. Han fortsetter å la kjeften løpe mens han sitter utvist, før han rett etterpå løper ned Casper i rundvant som en klar hevnaksjon etter å ha tapt en duell i forkant. At dommerne ikke reagerte i den siste situasjonen var utrolig.
Avgjørelsen faller etter 54 minutter da Mads går på soloraid rundt Bærum Verks kasse og hamrer ballen i nettaket. 20 sekunder før slutt banker Kai inn siste kistespiker da han pirker inn 5-8 fra en halv meters hold. Kampen ebber ut og er over for de fleste, men altså ikke for Bærums Verks spiller #29. Han fortsetter etter beste evne å slenge dritt, blant annet følgende utsagn til Dvergs kaptein: Hvis jeg virkelig hadde bestemt meg for å ta’rei så hadde’ru faen meg liggi der ennå. Med andre ord velvalgte ord fra en person som altså utrolig nok er kaptein for Bærum Verks førstelag og ellers dømmer i Oslo Akershus Bandyregion. Ironisk nok hadde bærumsbøndene utelatt den beryktede langhårede blonderte pannbåndsprimadonnaen som brukte den første kampen i høst mot Dverg til å slenge dritt til alt og alle og ødelegge for laget sitt. Vår oppfordring til ledelsen i Bærums Verk er å kvitte seg med alle spillere som bruker en viss type hodepryd, det er tydelig at plagget i disse tilfellene skal kompensere for manglende innhold i selv kroppsdelen.


 

Teisen - Dverg 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)

Historien gjentok seg

Dvergs lag: Tommy – Henrik, Anders – Kjetil, Eirik H – Mads, Fredrik, Kai – Casper, Even, Ole 

Dessverre er det ikke mye å skrive hjem om etter denne matchen. Dverg gikk i alle fall på et utrolig surt nederlag i denne kampen. I løpet av syv minutter i tredje periode skusler man altså vekk 3-1 ledelsen. Man må regne med å tape jevnspilte kamper innimellom, men dette var rett og slett å gi bort seieren. Alle Teisens scoringer kom innenfor 2 meter fra Dvergs mål, og markeringssvikten og feil avstander mellom lagdelene var et gjennomgående problem i hele matchen. Motsatt vei klarte de kortvokste ikke å etablere noe særlig spill, og kampen er i det store og hele tut og kjør. Det eneste positive er at det neppe kan bli mye dårligere.


 

Akerselva 2 - Dverg 4-3

Forsmedelig nederlag i toppoppgjøret!

Dvergs lag: Eirik A – Henrik, Eirk H – Anders, Kjetil – Even, Ole, Thomas – Kai, Mads, Fredrik

 Første periode begynner med et voldsomt press fra Akerselva, der det unge hjemmemannskapet gir maks gass for å forsøke å kjempe de kortvokste ut av stilen. Dverg er på hælene, men kommer ut av utføret uten baklengs. Bortelaget jobber seg gradvis inn i matchen igjen, og er det klart førende laget i siste halvdelen av perioden. Dverg kombinerer fint ved flere 3 mot 2 situasjoner, men avslutningene står ikke i stil med spillet. Perioden ebber ut 0-0.
Det er Akerselva som først får hull på byllen i andre periode, da en bonde får stå helt fri foran Dvergs kasse og faktisk scorer på returen på sitt eget skudd. De kortvokste svarer imidlertid ganske raskt, og Mads banker inn 1-1 fra skrått hold, etter glimrende spill i forkant fra både Fredrik og Kai. Så er det Even som tar saken i egne hender, tar en runde bak Akerselvas mål, fører ballen mot duellmerket, og skrår inn mot kassa. Skuddet sitter i keepers lengste hjørne og går via stanga og inn.
Tredje periode blir en spillemessig nedtur. Akerselva putter to kjappe etter bedrøvelig forsvarsspill. Først kommer en scoring på et frislag da en bonde får ta med seg ballen rundt muren uten at det støtes på mann. Deretter opplever Dverg bortimot årsverste i baklengsmål, da en kontring som egentlig stoppes opp likevel blir scoring. Ingen jobber tilsynelatende hjem, og bonden får stå helt fri på to meter… Etter dette skaper Dverg en god del, men da nøden er som verst og man tar ut keeper, så blir man nok en gang straffet. Kai scorer likevel da det er 23 sekunder igjen, men det var, som det heter på nynorsk, too little too late.
 


 

Dverg - Asker 6-3 (2-0, 1-1, 3-2)

Hard kjemping ga to hjemmepoeng

Dvergs lag: Eirik A - Anders, Henrik, Kjetil – Even, Ole, Thomas – Kai, Fredrik, Kasper 

I forrige møte dro Dverg hjem en knapp 3-2 seier på det vanskelige banedekket i Heggedal, og siden den gang så det lenge ut som om Asker skulle være en klar nedrykkskandidat. Imidlertid kom laget fra Akershus Fylkeskommune til Idrettspalasset på Jordal stinne av selvtillit, etter tre meget imponerende seire mot OSI, Jar Bazar og Teisen. Divisjonens andre formlag, Dverg, sto med fem seire på rappen og en imponerende god forsvarsstatistikk. Mads hadde meldt forfall til denne kampen, og Casper gikk inn på rekka med Fredrik og Kai. Ole var tilbake på sin faste rekke, mens en syk Eirik gjorde at forsvarsrekka var nede i tre mann.
Kampen begynner med et voldsomt askerpress, og de kortvokste får nok med å holde fortet bakover. Askerbøringen står høyt med laget, og tvinger Dverg til å gjøre en del feil i egen sone. Likevel, Dverg, er med på notene og kjemper seg inn i matchen med godt duellspill. Lagene har flere brukbare tilbud hver, men det er Even Oppedal, oppvokst i Asker kommune, som åpner scoringsballet. Han vinner et frislag på skrått hold, ser at Asker ikke klarer å organisere en ordentlig mur, og smekker ballen i nærmeste hjørne. Frekk og viktig scoring!
Kampen endrer i noen grad karakter etter scoringen og hjemmelaget kontrollerer mer av spillet på motstanderens halvdel. Uttelling får Dverg et halvt minutt før periodeslutt: Anders får tak i en retur på midten og spiller en presis pasning ut på høyrekanten til Fredrik. Svenskeimporten er hissig på grøten, og får samtidig drømmetreff på direkten; ballen fyker i kassa, og Askers for øvrig velopplagte keeperreserve er sjanseløs på det harde og velplasserte skuddet.
Asker slår imidlertid tilbake minuttet ut i andre periode: Bortelaget bryter et oppspill på midten, og utnytter nådeløst en tellefeil i dvergforsvaret. Avslutningen var det heller ingenting å si på. Kampen er dermed resultat- og spillemessig jevn igjen, og begge lag har gode tilbud til scoring. Dverg skaper hakket flere farlige situasjoner, men kunne også blitt straffet ved et par anledninger. Det er til slutt Dverg som forrykker status quo, da den dødelige skandinaviske duoen Fredrik-Casper varter opp med godt samspill rundt Asker mål, og Fredrik til slutt hamrer inn 3-1 på backhand.
Tredje periode begynner best mulig for de kortvokste: Etter ett minutt sentrer Anders presist langs venstre vant opp til Even. Even avanserer noen meter, kikker opp og ser Ole i fullt firsprang framover, og trer en millimeterpasning rett på køllebladet til medspilleren. Ole utnytter kraften i pasningen, og med en liten touch banker han ballen opp i keepers høyre kryss, en herlig scoring som skal bli en nytelse å se på video!
Fem minutter senere virker det som om kampen er avgjort: Asker står meget høyt med hele laget, og da Even bryter en pasning fire meter foran sitt eget mål er han allerede alene med keeper. Han bruker fart og kraft til å komme seg i posisjon, og fra kloss hold setter han ballen forbi en sjanseløs keeper. 5-1, og ingen ting tyder på at Asker skal ha mulighet til poeng. Men da bortelaget scorer to kjapp på to minutter og med over syv minutter igjen å spille er det tendenser til uro i de kortvokstes rekker. Plutselig blir det mye ballwatching, det gjøres mange feil med ball, og alle ser ut til å ha glemt de mest elementære arbeidsoppgaver. Asker begjærer timeout med fem minutter igjen på uret, men til alt hell er det Dverg dette gagner. Man får roet spillet ned i stedet for å kjøre halseløst oppover, og laget opptrer i balanse. Og da Kai sender av gårde en suser fra skrått høyre hold, så er kampen i praksis avgjort med under fire minutter igjen å spille. Kampen ebber ut med 6-3 til hjemmelaget, som faktisk kunne ha scoret opptil flere ganger i løpet av de siste minuttene.

Totalt sett skal man være fornøyd med seieren mot formlaget Asker, som altså kom tilbake og skapte spenning mot slutten av kampen. En tett og fairspilt batalje, der Dverg sett under ett er det beste laget, men altså får kamp til døra. De kortvokste viser styrke ved å score når motstanderen presser på som verst, og man utfører jobben bakover på banen greit nok. Dverg er nå tilbake på tabelltoppen, og har nå spilt sin siste seriekamp på Jordal denne sesongen. 

Tigerstaden - Dverg 1-12 (0-2, 0-2, 1-8)

Goals, goals, goals! 

Dvergs lag: Eirik A - Eirik H, Henrik - Kjetil, Anders – Kai, Mads, Fredrik - Kasper, Even, Thomas 

Et dverglag i form ”gjestet” denne gangen Tigerstaden i idrettspalasset på Jordal. Dverg stilte med nesten uendret mannskap fra forrige kamp mot OSI 2, eneste forskjell var at Ole måtte melde forfall på grunn av fadderoppgaver i dåp. Inn kom den danske nyervervelsen Kasper, som senest dagen før førstelagskampen hadde puttet sitt første mål for Dvergs andrelag.

Tigerstaden stilte tilsynelatende med et redusert mannskap, med bare to mann på benken, og med en keeper med høyrearmen i gips. Superkeeperreserve Ivar, med en fartstid i kassa til Bergensstudentenes Idrettslag glimret også med sitt fravær da han var savnet som mest.
I alle fall tar Dverg kontroll fra første nedslepp. Ballen går greit fra mann til mann, og man får etablert et bra press. Tigerstaden er småfarlige når Dverg noe unødvendig mister ballen i oppspillfasen, men kommer ikke nærmere enn et par halvsjanser.
Dverg tar derfor fortjent ledelsen etter drøye sju minutter, og det er den danske debutanten som er frampå med et frekt håndleddskudd som sitter oppe til venstre for keeper, som er sjanseløs. Herlig og viktig scoring, da Dverg definitivt ikke viste samme tenningsnivå i åpningsminuttene som i de forrige kampene. Fire minutter dobler imidlertid de kortvokste ledelsen. Mads får tak i ballen bak motstanders bur, oppdager en kjempeluke ved keepers venstre stolpe, der forsvareren bokstavelig talt har forlatt sin post, og setter enkelt inn 0-2. Henrik får utrolig nok kreditert pasning her :-]
I pausen diskuteres første periode, og stort sett alle er enig i at tenningsnivået fortsatt er for lavt og at Dverg, til tross for et stort spillemessig overtak ikke presterer opp mot sitt beste. Presisjonen var tidvis for svak, og i tillegg gjøres det en god del merkelig valg i forhold å gå seg fast én mot én eller én mot to i stedet for å spille ballen til upresset medspiller. Dessverre ser man ingen umiddelbar forbedring når perioden blåses igang, men etter fire minutter kaster Eirik ballen presist til Even som avanserer fra midtbanen. Ingen motspillere presser, og samfunnsøkonomen fra Asker dundrer likeså godt inn ballen fra ti meters hold. Eirik noterer seg for øvrig for sitt første poeng i dvergtrøya! Fem minutter senere er det en annen Eirik, Haagensen, som får sjansen til å markere seg. Kai krangler ballen med seg bak Tigerstadens bur, kikker opp, og ser at siviløkonomen fra Hamar komme i bakfra med tunge kliv. Passet til siviløkonomen fra Kjelsås treffer perfekt, og Eirik banker ballen i hjørnet på direkten.
Bortsett fra to scoringer er det likevel ikke mye som skjer i løpet av andre periode. Dverg har meget god kontroll, men det er noe uforløst over spillet, og det blir mye ”nesten”.
Heldigvis er man klar over dette, og i løpet av de to første minuttene av tredje periode drepes kampen: Først er det Kai som scorer på en markkryper i lengste hjørne etter forarbeid(og karakteristisk soloraid) av Anders. Deretter er det Kasper som setter inn 6-0 og sitt annet for dagen etter pass fra Thomas.
Nå er Tigerstaden i full oppløsning, og i rask rekkefølge scorer Mads igjen til 7-0, Henrik fyrer av et langskudd som suser inn til 8-0. Så får Tigerstaden sitt trøstemål, og selv om Eirik Ahlsen, siviløkonomen fra Lillestrøm, altså bryter en barriere ved å levere sitt første pasningspoeng for klubben, så holder forbannelsen seg ved at nullen nok en gang glipper!
Heldigvis var ikke scoringsorgien for bortelaget over. Mads scorer sitt tredje da Dverg utnytter et powerplay til å briljere med entouchspill. Målet var mer eller mindre ferdigscoret etter et tversoverpass fra Kjetil som åpnet tigerstadsforsvaret som en fileteringskniv.
En målkåt Thomas kommer deretter i protokollen da han går kjøkkenveien og legger på til 10-1 med en backhand. Og Thomas fornekter seg ikke da det litt senere oppstår klabb og babb og keeper mister ballen ned til hissige dvergkøller fra kloss hold, og det står 11-1. Even punkterer kampen fullstendig da han banker inn 12-1 i et nytt powerplay, denne gang er det Fredrik som serverer. Med Fredriks pasningspoeng betyr dette at alle dverggutta i dag kom på poenglista, og tipper at dette var første gang i historien, i alle fall med to fulle rekker og keeper!
Dverg gjennomfører i dag en to middels perioder, men spiller solid bakover og har kontroll gjennom 60 minutter. I tredje periode går bleke Tigerstaden i oppløsning, og de kortvokste utnytter dette til fulle og åtte baller havner i garnet bak den handikappede keeperen. Nå låner Dverg tabelltoppen i minst en uke, og de som ikke frykter opprykk kan kose seg med dette.


 

Dverg – OSI 2  3–1 (3-0,0-0,0-1)

Avgjorde til egen fordel i første periode 

Dvergs lag: Eirik A – Henrik, Eirik H – Anders, Kjetil – Ole, Thomas, Even – Mads, Kai, Fredrik

 Et Dverg proppfullt av selvtillit entret gulvet i Idrettspallasset på Jordal i overraskende god form til å være søndag klokken 12.30. Det så rett og slett som om svært få hadde vært harde på flaska dagen før, og om dette er et positivt tegn, eller et tegn på at folk begynner å bli gamle, ja det får bli et spørsmål for filosofene.
Kampen begynner bra for Dvergs del. Laget jobber bra sammen som en hel femmer, og defensivt har man meget god kontroll. OSI kommer ikke til noe som helst, og det er ikke ufortjent at Mads sender av gårde en suser i krysset etter en håndfull minutters spill. Bjølsengutten mottar en tversoverpasning fra Fredrik, sender en OSI-forsvarer i pølsebua med ei finte direkte i mottaket, og keeper er sjanseløs på avslutningen.
Ikke lenge etter viser Dverg prov på glimrende en-touch spill, og får betalt i tellende resultat: De kortvokste bryter oslostudentene midt på banen, Thomas tar perfekt imot pasningen og avanserer mot kassa. Under press fra motspiller legger han ballen bak seg med en frekk backhand, og der kommer Kai på løp bakfra og kan hamre ballen inn fra kloss hold. Nok en gang glimrende spill.
Og da 3-0 kommer er publikum er publikum i ekstase: Anders går på et sugende løp fra egen sone, drar seg forbi et par studenter, før han skyter en pasning direkte på køllebladet til Ole. Ole har verdens enkleste jobb fra en meters hold, og feiler heller ikke!
Topp stemning i garderoben, naturlig nok, men dessverre klarer man ikke å følge opp i praksis det man snakker om. Studentene presser høyt og utnytter sin overlegne løpskapasitet til å stresse de kortvokste. Heldigvis er Dverg på plass i de overgjørende øyeblikkene, og får hindret mange avslutninger ved å blokkere med kroppen. Det som kommer forbi er Eirik mesterlig til stede på, og han har en syk redning da motspiller skal legge ballen i det tilsynelatende tomme målet. Men Lillestrømgutten er der han skal være når det gjelder som mest, og får blokkert skuddet med et såkalt tigersprang.
Eirik har riktignok ennå til gode å holde nullen i noen kamp hittil i karrieren, og dette gjelder også denne kampen: Fire minutter ut i tredje periode kommer får en student drømmetreff fra 7-8 meter, og ballen fyker i krysset. Det var rett og slett lite å gjøre med den scoringen.
Kampen får en viss nerve igjen takket være reduseringen, men faktisk er det Dverg som kommer til de fleste og de største sjansene. Gang på gang smeller ballen i keepers maske, og også aluminiumsstolpene får gjennomgå uten at det raschler i garnet. OSI får først sin ene enorme sjanse i tredje periode med bare sekunder igjen av perioden, men skuddet går himmelhøyt over.

Oppsummert er det en meget fortjent seier til Dverg. Første periode er nok en gang årsbeste, med til tider glamorøst spill. I andre periode blir man derimot presset relativt hardt, og gjør en del enkle feil som fort kunne ha blitt utnyttet. Men også i andre periode har de kortvokste en rekke gode tilbud med litt flaks eller bedre ferdigheter hadde ført til tellende resultat. Tredje periode er relativt jevnspilt, men Dverg har de beste mulighetene og burde scoret minst to ganger. Men poengene teller altså like mye selv om seieren var i knappeste laget. Og ikke minst var det også deilig med en revansje etter det formedelige tapet i Domus Atletica før jul.


 

Dverg – Jar Bazar 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Revansje i returoppgjøret!

Dvergs lag: Eirik A – Henrik, Eirik H – Anders, Kjetil – Ole, Thomas, Even – Mads, Kai, Fredrik

Motstander Jar Bazar hadde overkjørt Dverg i forrige møte. Bazars aggressive stil i kombinasjon med kollektiv kollaps og personlige feil hadde den gang gitt bærumsbøndene en fortjent seier. Men i motsetning til den gang var det nå et heltent dverglag som sto på andre banehalvdel i idrettspalasset på Jordal.
Kampen begynner best mulig for hjemmelaget: etter knappe treminutter spiller Kai en pasning inn i mot midten av banen til Kjetil. Han skyter direkte, og ballen fyker i kassa fra 15 meters hold bak en dekket keeper. Kampen fortsetter i høyt tempo, og Jar satser på høyt press og tøffe fysiske spill. Imidlertid er Dverg med på notene, og går tilsvarende inn i duellene. Jar får sendt av gårde en del skudd fra skrå vinkel, men Eirik har god kontroll bakerst samtidig som forsvaret får ryddet unna de returene som kommer. Etter 16 minutter er det klart for dobling av ledelsen: Thomas kommer seg løs fra rundvantet, krangler seg forbi et par mann, og banker ballen i lengste hjørnet med et susende dragskudd. 2-0 holder seg til pause, og det en naturlig nok god stemning i dverggarderoben.
Taktikken som blir lagt der følges til punkt og prikke: Ikke uventet går bærumsbøndene knallhardt ut for å framprovosere feil i Dvergs bakre rekker, men Dverg svarer med god bevegelse i det defensive leddet, og forbilledlig kjemping når dette kreves foran eget bur. Dessuten går hjemmelaget helhjertet i angrep med alle fem, og det er ikke ufortjent at Dverg legger på til 3-0 etter 29 minutters spill: Kai kjemper seg løs på venstresida midt på banen, avanserer mot kassa, og feier av gårde et dragskudd fra ti meters hold. Keeper ser lite eller ingenting, ballen treffer leggskinnet og spretter ut, og det er servert til Fredrik som enkelt legger kula i det åpne målet.
Det er nå tydelig at målene imot også begynner å tære på Bazars evne og vilje til å kjøre kampen på samme måte som tidligere. Dverg får i bedre tid i angrepsfasen, og man klarer også i større grad å bryte motstanderens spill i deres sone. Akkurat dette skjer etter 36 minutter: Thomas krangler til seg ballen godt inne på Bazars halvdel, kommer løs akkurat lenge nok til å skyte. Skuddet er ikke hardt, men velplassert, og ruller inn i keepers venstre hjørne. 4-0, og utgangspunktet foran siste periode er det beste.
Denne perioden blir et langt gjesp for den nøytrale tilskuer, men Dverg slipper inn et unødvendig mål med fire minutter igjen å spille, da et balltap på midten kombinert med spillerbytte fører til undertall og markeringsglipp. Men 4-1 lar seg også høre, og årets beste kamp fra Dvergs side er et faktum.


 

Dverg - Akerselva 2  5-3 (0-0,4-2,1-1)

 

 10 Dverger (inkludert keeper) stilte til kamp søndag i Lørenhallen. Grunnet hyppige do-besøk måtte herr Nilsen kaste inn håndkleet eller var det dorullen?
Det skulle bli en merkelig kamp. Akerselva la opp til et tempo som passet i skilpadde-ligaen og Dverg ble med på notene.
Begge lag kommer til flere store sjanser, men banens to beste spillere reddet alt som kom deres vei. Godt å se Eirik tilbake i god gammel storform. Are i Elva-målet leverte også en stor kamp. Mads skjønner fortsatt ikke hvordan hans skudd mot slutten av perioden kunne bli reddet...Stadig flere Dverg-supportere strømmet inn i hallen og det ble bestemt i pausen at vi måtte sørge for underholding. Det er ikke hver gang vi har et tosifra antall supportere på plass. Presset ble flyttet opp noen meter og allerede etter 1 snaut minutt kommer uttellingen. Eirik H. skyter et godt skudd retning rundvantet(!). Heldigvis stikker en elvaback fram kølla, styring og 1-0!
Så ryker Thomas på en utvisning. Denne utnytter Akerselvas lille Due og vi er like langt.
Thomas føler tydeligvis skyld for baklengsmålet og skal gjøre opp for seg. Det gjør han til gangs...I løpet av 76 sekunder setter han inn 2-1 og 3-1. Elva reduserer til 3-2. Så produserer Dvergene sjanse etter sjanse, men en utrolig sprellemann i buret på motsatt side redder alt!! Til slutt tar Kai ansvar. Et skudd fra distanse, langs bakken er tingen. Målinger viser at skuddet når den nette hastighet av 14 km/t. Vi leder 4-2 til pause.
I tredje periode reduserer Akerselva nok en gang. Det virker da som om de kortvokse ikke klarer å beholde oversikten. Kun en meget god keeper-Dverg gjør at utligningen uteblir. Dverg tar time out og får igjen kontroll over eget spill. Nylig PappaDverg Henrik får en utrolig mulighet til å score på en retur, men neida. Diskusjonene kommer til å gå i media i ukevis om han blir hektet i skuddøyeblikket eller ikke...
Med 3 minutter igjen er det Akerselva sin tur til å be om 30 sekunders pause. Dette skulle ikke vise seg å være noen genistrek. For når spillet igjen settes igang finner veterandvergen Mads den halvferske Dvergen Fredrik. Skudd langs bakken og kampen er avgjort!

 Deilig med en seier igjen. Dagens Dverg er uten tvil Eirik, som på tross av sin kortvoksthet virket som en kjempe i buret!!!


 

 

OSI 2 - Dverg    4-3

Disse spilte: Ole, Thomas, Even, Kjetil, Anders, Eirk H, Eirik A, Kai, Jim, Mads.

Referat mangler 

Dverg - Bærums Verk II      9-1 (1-0, 7-0, 1-1)

Bønda sendt hjem med et hælvete i kofferten 

Dvergs lag:
Eirik A - Eirik H, Henrik - Johan, Kjetil - Ole, Even, Thomas - Mads, Fredrik, Stefan 

Endelig seier igjen. Etter en trang innledning på sesongen var Dverg endelig tilbake med seier. Det var topp tenning fra første duell, og man merket at to ukers hvile har gjort de kortvokste godt. Man klarte raskt å tilrive seg et initiativ, og som i glansdagene i 4.divisjon klarer man å styre kampen. Ballen går bra mellom hjemmelagets spillere, og rytmen i angrepet var plutselig tilbake. Riktignok trenger man overtallsspill for å ta ledelsen, men overtallsspillet er nærmest en sammenhengende sjanse, og det er fullt fortjent at Dverg går opp i ledelsen da Kjetil feier inn 1-0 etter en 10 graders bakoverpasning fra Ole.
Smilet er tilbake i garderoben for første gang på veldig lenge, og de kortvokste tar med seg smilet også ut på banen. Mads finner luke fra usannsynlig skrå vinkel, og vips så står det 2-0 på lystavla. Bare to minutter senere finner Ole Even, og Even finner nettmaskene med et ”lurt” skudd fra død vinkel. Dette begynner å lukte poeng. Og da Thomas deretter scorer to kjappe i midten av perioden begynner det faktisk å stinke to poeng. Faktisk begynner de kortvokste å spille en form for glamourinnebandy klubben overhode ikke er kjent for, og bærumsspillerne blir løpende i mellom bevegelige og scoringskåte dverger. Absolutt alt går hjemmelagets vei. Fredrik valser forbi to mann og setter ballen i krysset, 6-0, og Even finner luke mellom målvaktens bein der det er fysisk umulig å finne luke, 7-0. Så legger Mads inn 8-0 etter nok et pass fra Ole, og Dverg går altså til garderoben etter å ha massakrert Bærums Verk hele 7-0 i andre periode.
Tredje periode begynner der den andre slapp, og Thomas hamrer inn 9-0 etter 42 sekunders spill. Der er det også stopp. Bærum hever seg igjen etter den katastrofale andre perioden, samtidig som Dverg ser ut til å bli litt nonchalante i avslutningsfasen av spillet. Bærum reduserer midt i perioden, og Eirik må se at nok en gang går av banen uten at han holdt nullen! Typisk nok skjedde dette mens Johan humpet skadet rundt på banen, og ikke hadde mulighet til å bytte.

Alt i alt en kamp man kan være meget godt fornøyd med. Laget er på tå hev fra første nedslepp, og klarer å få kampen inn i sitt spor. Motstanden var ikke like god som mot Jar og Teisen, men man klarer å jobbe sammenhengende som et lag, og unngår å gjøre en god del tåpelige feil i oppspillsfasen. Det var helt tydelig at det hadde foregått en mental skjerping siden tapet sist, og sånn må det fortsette.

Ellers gjør Stefan en meget god debut på førstelaget, mens Ole, som ikke hadde marginene på sin side i avslutningsøyeblikkene i dag, noterer seg for hele fem assist!


 

Dverg - Teisen 5-7

Har dvergstilen gått ut på dato? Eller trykker skoen helt andre steder?

Dvergs lag:
Eirik - Kai, Kjetil - Henrik, Eirik - Ole, Even, Thomas - Mads, Fredrik, Jim
 

Etter den trøstesløse kampen mot Jar Bazar, samt svake forestillinger mot Haugerud og Asker, så Dverg fram til å spille kamp på kjent banedekke igjen. Det har vært mye prat om merkelig sprett og rar farge på gulvet i hallene man har spilt, men det er opplagt at man ikke kan seriøst prate om dette etter søndagens tap.

Igjen svikter det dessverre på den kollektive innsatsen. I løpet av en tre minutters periode i slutten av siste periode scorer Teisen tre kjappe mål, noe som medfører at resten av kampen blir en kamp med ryggen mot veggen i desperat scoringsjakt. Eirik holder Dverg lenge inne i kampen med flere klasseredninger, men etter hvert tar Teisen en ganske fortjent ledelse. Problemet ser ut til å være at samhandlingen i Dverglaget, det spillet som tidvis sendte norske kvalitetslag ut i bunnløs fortvilelse på slutten av 90-tallet, ikke fungerer på samme måte lenger. Kanskje har den gått ut på dato, som den rendyrkede drillostilen, eller kanskje har man i for stor grad forsøkt å justere innebandyen til en slags Semb-stil, det vil si et forsøk på videreføre de beste sidene av den opprinnelige spillemåten, samt hente inn nye elementer man egentlig ikke behersker. Den såkalte Sembafotballen som ble forsøkt innført i Norge etter 1998 må sies å ha vært et blindspor. Kan man kanskje si at Dvergs forsøk på totalinnbandy er det samme, utfra begrenset ferdighets- og kondisjonsnivå er det samme? Kanskje bør man i et par matcher forsøke å sette presset på midten, og dermed vende tilbake til det opprinnelige? Et vanskelig spørsmål det ikke finnes klart svar. Det som i alle fall er sikkert er at forsvarsspillet i denne kampen må under lupen. Avstanden mellom spillerne blir for store, slik at når en mann dras av, så får motspiller altfor enkelt satt fart rett på mål uten at neste forsvarsspiller er oppe i situasjonen og forstyrrer. Dette skjedde på et par av målene, og Teisen var altfor mange ganger i nærheten av scoring på denne måten. Et like viktig punkt er at man fortsatt, til tross for gjentatt terping, utrolig ofte gir fra seg ballen når man er på vei framover. Dessverre går alle typer balltap igjen. Det gjelder både framspill fra eget forsvar, det gjelder vanskelige driblinger i angrep og det gjelder tversoverpasninger som spilles på altfor høy risiko. Et dverglag i ubalanse er aldri noe godt kollektiv.
I tillegg var ikke viljen til å blokkere skudd så god som den tidvis har vært, ned på kne og dekke skuddvinkelen med overkroppen er blant innebandysportens mest effektive våpen. Men da kreves det av den enkelte spiller at man er villig til å ta et svimerke i brystvorta i ny og ne. Dette går på vilje og holdning, og her må hver enkelt spiller gå i seg selv, for dette er en ferdighet som ikke kan trenes opp fram til neste kamp.
Skal man trekke fram noe positivt, så er det i hvert fall bra at Dverg ikke kollapser fullstendig, men kommer tilbake og setter et visst press på Teisen. Bortelaget må faktisk svette ganske mye på stillingen 5-6, og Dverg er bare centimetre fra scoring ved et par anledninger. Nok en gang er man fullt på høyde eller bedre enn motstanderne i to perioder, men en innebandykamp varer som kjent i 60 minutter. I neste kamp MÅ Dverg score det første målet og holde fokus ut kampen om to poeng skal hentes hjem.


 

Jar Bazar – Dverg 7-3 (3-0,1-0,3-3)

Ingenting gledet på svart dag 

Det var svært lite som satt igjen fra den isolert sett brukbare sisteperioden mot Haugerud lørdag. Tilbake var elendig samhandling og personlige feil, og vips, så sto 3-0 til hjemmelaget etter de 20 første minuttene. Andre perioden var mindre ræva, men hjemmelaget scoret periodens eneste mål. Dverg burde med normal uttelling hatt et par scoringer, men Jars keeper hadde en meget god dag på jobben, og tellende resultat ble det altså ikke.
Dverg fikk fornyet håp etter tre minutters spill av tredje periode, da Even reduserer til 1-4 på et kjapt frislag i krysset. Men bare minuttet senere ble Jar servert scoring på sølvfat av Dvergforsvaret, og alt håp om poeng blir brutalt knust av et effektivt hjemmelag.
Fredrik og Thomas scorer to trøstemål, og på lystavla står det til slutt 7-3 til hjemmelaget. En kamp de kortvokste bør glemme hurtigst mulig. Kanskje snek det seg inn en undervurdering av hjemmelaget, kanskje var det tunge bein bare 30 timer etter forrige match. I alle fall må hele Dverg gå i seg sjæl og deretter nullstille foran neste kamp, for å bruke innebandyens eldste og nest eldste klisjé.


 

Dverg - Haugerud 7-9   (2-3, 0-5, 5-1)

Cupeventyret over for denne gang

Dvergs lag:
Frank – Henrik, Eirik, Kjetil – Thomas, Even, Ole – Kai, Fredrik, Mads

 Etter en elendig start med 0-1 i sekken etter 21 sekunder klarte Dverg å heve seg utover i perioden. Kjetil utlignet til 1-1 på et langskudd der keeper fomler ballen inn, og Mads får æren av å banke inn 2-2 etter en glimrende opprulling i håndballstil. Til pause sto det 2-3, etter at Haugerud scoret minuttet før pause.
Dverg kommer på banen igjen som hodeløse kyllinger. Samhandlingen er fraværende, og som en bonus gjøres mange unødvendige personlige feil. Haugerud blir gitt all den plassen de trenger, og kan forholdsvis enkelt spille seg rundt de kortvokste. Målene renner inn jevnt og trutt, og spillegleden er fullstendig fraværende hos hjemmelagt. Humøret blir heller ikke bedre av at dommerne foretar flere avgjørelser i Dvergs disfavør i midten av andre periode. Til pause står det 3-8, og kampen virker i praksis kjørt.
Da tredje perioden er 14 sekunder gammel oppstår dagens mest dramatiske situasjon: Haugeruds spiller Thomas Berg får en dytt i hjørnet, og blir tildelt frislag. Dette er imidlertid ikke nok for Berg, og han velger derfor å svare med en uspiselig tirade mot dommerduoen, etterfulgt av en kraftfull kølleknusing mot vantet. Glassfiberstangen deles i to, og Berg får prompte rødt kort. Fra en motspillers synspunkt er det vanskelig å vurdere en slik situasjon; muligens var Berg ikke mentalt godt nok forberedt til å møte gamle lagkamerater i en tilsynelatende udramatisk kamp, muligens hadde Bergs 2 minutters, korrekte utvisning for feil bytte i andre periode satt sinnet i kok. Dette blir spekulasjoner. Fakta er i alle fall at Bergs kontroversielle opptreden i dvergtrøya i 2004 gjør ham til en persona non grata i de kortvokstes klubb, og når man i dag så Bergs to innebandyansikter så er det kanskje like greit. Uansett var det meget svakt av en spiller som selv aksler dommertrikoten flere ganger i måneden, å reagere på denne måten.
I det påfølgende femminutters overtallsspillet scorer Dverg hele tre ganger: Først pirker Even inn sitt tredje for sesongen fra kloss hold, forøvrig hans tredje på backhand. Deretter styrer Eirik inn en motstanders langskudd rett i egen kasse, et nydelig selvmål. Så åpner Ole årets målkonto og med en suser i krysset. Haugerud virker svekket over Bergs premature avgang, samtidig som de nå bare har to innbyttere til disposisjon. Dverg overtar banespillet, og kontrollerer spillet for første gang i kampen. Da Kai banker inn årets første etter en flott rimi-finte, blir Haugerud merkbart mer passive, og gir Dverg mye plass på egen halvdel. Kai utnytter dette da han får fri bane fra 10 meter, og det står 6-9. Haugerud blir merkbart nervøse da Mads curler inn 7-9 bare 30 sekunder senere. Keeper ligger allerede nede da skuddet kommer sprettende i ca 12 km/t. Da viser uret 54:15, og masse tid til å komme à jour. Men så stopper målrushet. Thomas’ har en avslutning som treffer tverrligger, men nærmere kommer aldri Dverg. Kampen ebber ut, og nå må fokuset være 100 % på serien. 

Asker - Dverg 2-3 (1-0, 1-3, 0-0)

Poengene gledet på blodfattig søndag

Dvergs lag:
Eirik A - Kjetil, Eirik H - Henrik, Anders - Mads, Kai, Fredrik - Ole, Thomas, Even

 Sammenslåingen av Oslo og Akershus bandykrets medfører en del reising, og denne gangen gikk turen til Asker kommune og den betongbrutalistiske Heggedalshallen. Banedekket var av det knallharde slaget, og ga ballen en underlig sprett på enhver berøring. I tillegg hadde hjemmelaget tydeligvis skrudd opp temperaturen i hallen til 34,9ºC, altså bare 0,1 grad lavere enn det maksimalt lovlige ifølge det regelementet til IFF. Med et sjåvinistisk hjemmepublikum var dette definitivt årets verste bortekamp, og den kom allerede i serieåpningen for Dvergs del.
Selvtilliten og effektiviteten var dessverre som blåst bort etter den taktisk glimrende kampen mot Tunet. Åpningen bar preg av mye enkelt balltap på midten og i angrep, og ultrastress i forsvarsspillet. Dessuten hadde man problemer med å finne ut av Askers 2-2-1 formasjon, og hjemmelaget slipper til med flere skudd i åpningen. Etter hvert kjemper de kortvokste seg inn i kampen, og spiller seg fram til en rekke frie skuddläger. To går i det såkalte aluminiumsverket, mens atter andre treffer keepers maske eller skulder. Istedenfor er det Asker som går opp i ledelsen. Det gjøres en tellefeil på Dvergs venstre side, og markeringen glipper. Askerbonden får dermed ta med seg ballen fritt inn i banen, og setter kula i mål fra kloss hold.
Pausepraten stinker faktisk mer enn første periode. Ingen har noen særlig gode ideer, det blir sagt svært mye uklart og usammenhengende, og man klarer heller ikke å skape noen entusiasme. Likevel, med normal uttelling skulle man ha hatt 2-3 mål i første periode, og egentlig er det bare å spille på. Utlikningen kommer derfor meget fortjent tidlig i perioden, da Thomas får stå fullstendig fri foran Askers mål. Ole spiller enkelt fram, og Thomas ekspederer læret i nettet. Litt senere er det Even sin tur. Henrik spiller en presis langpasning fra egen sone, og Even får relativt upresset ta ned ballen foran keeper. Målvakten kommer ut og prøver å gjøre vinkelen mindre, men Even drar seg fri og setter ballen i det tomme buret. En scoring som ikke var fullstendig ulik den han puttet i forrige match. Kampen er snudd på få minutter. Ikke utrolig med tanke på Askers knappe ledelse, men psykisk viktig for de kortvokste.
Bare minutter senere er Thomas frampå igjen. Denne gangen er det Even som spiller en presis pasning inn i banen til lagkameraten som riktignok står med ryggen mot mål. Det oppstår likevel en 3 mot 2 situasjon når Even fortsetter løpet sitt mot kassa, og hjemmelagets forsvarere rygger. Thomas vender derfor 180 grader, og setter ballen nede til venstre for keeper med et frekt dragskudd. 1-3, og optimisme i dvergleieren.
Dessverre reduserer Asker rett før pause, på en tvilsom situasjon der Dverg nok burde fått frislag rett i forkant av scoringen, da Thomas blir kjekset av motspiller og mister ballen. Men scoringen står tross protester.
Tredje periode blir et langt gjesp for den nøytrale tilskuer. En viss desperasjon anes hos begge lag. Asker forsøker iherdig å legge et press på bortelaget, men makter ikke dette 100 % . Dverg kjemper for å avgjøre matchen med en 4-2 scoring, men er stort sett for upresise i pasningsspillet. Nærmest kommer Even, som med bittelitt mer kraft i avslutningen nok hadde scoret, men ballen curler under keeper og forbi stolpen på backhandavslutningen hans fra kloss hold. Kampen ebber karakteristisk ut med at Dverg unødvendig mister ballen i Askers sone, og får en kontring mot seg. Denne får man heldigvis stoppet tre sekunder før slutt, og årets første to-poenger er et faktum.  

Først og fremst er det poengene som gleder på en dårlig dag. Tredje periode bør man glemme i sin helhet. Grunner til det svake spillet kan være mange, for eksempel

-  For mye festing sitter igjen i kroppen,
-  Minst 7-8 Dvergspillere hadde tankene sine på Ullevaal og det som skulle skje i dramaet Vif-Start,
-  Tidlig i sesongen, og med spinkelt treningsgrunnlag vil prestasjonene foreløpig variere fra kamp til kamp. 

Dagens kuriosum: Alle dvergs mål scores av spillere som er født og oppvokst i Asker.

Sykt, azz.


 

Tunet 2 - Dverg Innebandy 1 - 4  (0-2, 0-0, 1-2) 

Dvergs lag: Eirik - Henrik, Anders - Kjetil, Johan - Thomas, Even, Ole - Kai, Mads, Fredrik 

Første kamp i årets regioncup, og Tunet 2 var ingen typisk drømmemotstander. I fjor røk Dverg ut 3-6 mot nettopp Tunet 2 etter en kamp som aldri ble spennende. I dverghistorien hadde vel ikke laget fra sørøst blitt beseiret mer enn én gang. Forrige gang spiltes oppgjøret i heksegryta Høyenhallen, nå derimot hadde Dverg en de facto hjemmebanefordel i Idrettspalasset på Jordal.
Kampen begynner som forventet med press fra Tunet. Teknisk skolerte spillere gjør det de klarer for å spille seg gjennom dvergforsvaret, som ofte må slå langt og blindt for å få ballen ut av egen sone. De kortvokste kjemper seg likevel inn i kampen, og får et par bra tilbud på kontringer. Etter ca 5 minutter utnytter Dverg en overgang. Det ser først ut som sjansen løper ut i ingenting, men Fredrik får akkurat pirket ballen videre til Mads idet en tunetspiller skal bryte. Bjølsengutten klasker til på backhand, og plastkula fyker inn i nettet over keepers høyre skulder. Herlig scoring.
Dverg fortsetter med sitt trofaste og hardt innarbeidete 2-1-2 system, mens Tunet har initiativet i kampen. Tempoet er høyt, og de kortvokste må ta ut krefter fra å holde motstanderne fra livet. Det positive er imidlertid at Dverg kjemper innbitt, og kontrer helhjertet når sjansen byr seg, i stedet for å ri på 0-1. Dette belønnes når Anders bryter et oppspill, sender ballen videre opp på venstrekanten til en fremadstormende Henrik. Kapteinen spiller skrått framover inn i banen til Thomas, som feier ballen inn via keepers maske. Nok en gang en herlig scoring!
Perioden ebber ut ved at Tunet får tildelt et noe billig straffeslag. Eirik er oppgaven voksen, og styrer avslutningen via stanga og ut. Viktig redning av Dvergs sisteskanse.
I andre periode setter Tunet et veldig høyt press på Dverg. Bortelaget gjør mange og enkle feil, samtidig som hjemmelaget til tider kombinerer hurtig og bra. Tunet spiller seg fram til en rekke klare sjanser, og de kortvokste kan takke en meget opplagt Eirik for at ikke Tunet setter ballen i nota. Dverg pådrar seg også flere utvisninger, må jobbe knallhardt, og produserer lite eller ingenting framover. Men mirakuløst står det fortsatt 0-2 foran siste pause.
I denne pausen ble det sagt at det skulle kjempes om hver ball, noe som for så vidt også stemmer med kampbildet. Tunet spiller seg likevel fram til flere gode sjanser, og til slutt må Eirik gi tapt da en bonde får stå helt fri foran kassa. 2-0 er verdens farligste ledelse, og derfor var det bra at Tunet fikk redusert etter fem minutter. Tunet kaster nå alt i angrep, og er farlig frampå flere ganger etter reduseringen. Dverg får heldigvis mobilisert en kjøttmur foran egen kasse, og det som går igjennom den tar Eirik seg av.
Det heseblesende presset gjør at Tunet må nedprioritere det defensive. Dverg kunne med litt hell eller en anelse mer dyktighet ha benyttet mulighetene til å øke ledelsen på et par gode kontringer. Etter 14 minutter oppstår en klabb og babb situasjon foran Tunets bur. Et høyt innlegg detter ned på tre meter, og mens keeper er ute og svømmer, så kan Even måke 1-3 inn i det tomme målet. Et svært viktig mål som gir Dverg nye krefter til den siste forsvarsjobben. Fire minutter senere avgjøres kampen: De kortvokste vinner en duell på midten av banen og går helhjertet rett på mål. Mads får fritt skuddhold fra 8-9 meter, og curler ballen i nettet langs bakken. Sjokkbølger går gjennom innebandymiljøet på Østlandet
Oppsummert er det først og fremst forsvars- og overgangsspillet som varmer. Innsatsen bakover på banen er forbilledlig, og kontringene var helhjertet. Dverg får også veldig bra uttelling på en dag der Tunet vinner skuddstatistikken med minst 30 skudd. Denne effektiviteten må tas med videre. Ellers er det klart at de kortvokste ikke leverer noen god kamp i etablert angrep. Man mister ballen for lett og gjør unødvendige feil i pasningsspillet. Dette er feil man straffes for på et internasjonalt nivå, heldigvis befant Tunet seg et godt stykke derfra denne søndagen. I alle fall bør man ta med seg den gode innsatsen bakover på banen videre, defensiv trygghet er et fundament det kan bygges glamorøst angrepsspill på.


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Spilte kamper

Serie
Asker - Dverg
Jar Bazar - Dverg
Dverg - Teisen
Dverg - Bærums V 2
OSI 2- Dverg
Dverg - Akerselva 2
Dverg - Jar Bazar
Dverg - OSI 2
Tigerstaden - Dverg
Dverg - Asker
Akerselva 2 - Dverg
Teisen - Dverg
Bærums V 2 - Dverg
 
 
 
 

Spilte kamper

Cup
Tunet 2 - Dverg
Dverg - Haugerud